sven rayen logo

Veelgestelde vragen

 1. WAAROM KAN IK NIET GEWOON LANGSKOMEN VOOR EEN TATTOO OF CONSULTATIE? 
  Wij werken altijd op afspraak omdat Studio Palermo gespecialiseerd is in op maat gemaakte tatoeages. Als je zomaar langskomt, bestaat de kans dat we je op dat moment niet kunnen helpen. We willen je tijd niet verspillen. Als we een consultatie van tevoren plannen, kunnen we je verzekeren dat we voldoende tijd hebben om je idee te bespreken en je te adviseren en assisteren bij het ontwerpen van je tatoeage.

 2. WAAROM MOET IK EEN BRIEF STUREN ALS NIEUWE KLANT?
  Het is erg moeilijk om iets visueels en iets dat je na aan het hart ligt telefonisch te bespreken. Maar we willen je ook een reis naar Studio Palermo besparen als het misschien beter voor je is om het bij een andere tattoostudio te laten doen. We vinden het veel leuker dat we, wanneer we persoonlijk ontmoeten, iets hebben voorbereid om op voort te bouwen. Ook kunnen we door naar het visuele aspect van je idee te kijken, van tevoren controleren of Sven de juiste artiest is voor jouw tatoeage.

 3. IK WIL EEN TATTOO, MAAR IK KAN NIET LANGSKOMEN OF BELLEN, KAN IK IN PLAATS DAARVAN EEN E-MAIL STUREN?
  Nee, eigenlijk geen e-mails. Ben je verrast? We geven de voorkeur aan post. Stuur ons een brief per post. We hebben ontdekt dat we eigenlijk beter werken met een echte brief ︎. Het is ouderwets, maar een mooie manier om jou te leren kennen. Stuur alsjeblieft je ideeën per post naar de studio:Studio PalermoLange Nieuwstraat 632000 Antwerpen

 4. WAT MOET IK BIJSLUITEN BIJ DE BRIEF?
  Vergeet niet om je naam en contactgegevens in de brief te vermelden. Voeg ook je telefoonnummer toe.Beschrijf de tatoeage die je wilt, de grootte ervan, waar je het geplaatst wilt hebben en ook de stijl. Onthoud dat we niet werken met kleur, aangezien we gespecialiseerd zijn in zwart en grijstinten.Voeg in de brief alsjeblieft een hoogwaardige kopie van je foto toe, geen originele foto's, en eventueel referentiemateriaal en inspiratiebronnen voor de tatoeage. Als je in het buitenland woont, laat ons dan weten wanneer je naar Antwerpen reist. Houd er rekening mee dat er een wachtlijst is en dat je minstens vier maanden van tevoren moet mailen.We maken geen afspraken meer via e-mail of telefonisch, maar we kijken uit naar goede ouderwetse brieven! We nemen contact met je op nadat we je brief hebben ontvangen. Wees specifiek over je tatoeage. ︎Zie gedetailleerde instructies.

 5. IK HEB EEN BRIEF GESTUURD, MAAR HEB NOG GEEN ANTWOORD ONTVANGEN.
  Vanwege het grote aantal verzoeken kan het langer duren dan verwacht voordat we je antwoorden. Geef ons alsjeblieft enkele weken de tijd om te reageren. Als je het gevoel hebt dat het te lang duurt, bel ons dan.Hieronder volgen enkele veelvoorkomende en minder vaak voorkomende redenen waarom je mogelijk nog geen reactie hebt ontvangen:Contactinformatie ontbreekt. Je bent vergeten je contactgegevens toe te voegen en we kunnen geen contact met je opnemen! Je zou verbaasd zijn hoeveel brieven we ontvangen op de studio zonder contactgegevens, geweldige ideeën die op de achtergrond worden gezet.We kunnen je niet telefonisch bereiken. Vaak bellen we je en laten we een bericht achter op je voicemail om ons terug te bellen, maar in plaats daarvan ontvangen we een tweede brief. Dus, als we je bellen, bel ons dan gewoon terug.Een brief raakt zoek tijdens het verzenden. Hoewel dit zelden voorkomt, komt je brief eenvoudigweg niet aan. Als je binnen vier weken niets van ons hebt gehoord, bel ons dan tijdens de aangegeven tijden om te controleren of we je brief al hebben ontvangen.
  Als je nog vragen hebt over je brief, bel ons er dan over.

 6. IK WIL EEN ZWART-WIT TATTOO, MET ALLEEN EEN VLEUGJE KLEUR, MAAR HET BLIJFT ZWART-WIT!
  We werken met zwart, wit en grijstinten. We hebben geen kleurinkt op voorraad, zelfs geen 'vleugje' ;-).


 7. IK HEB EEN IDEE, MAAR IK KAN NIET TEKENEN EN KEN NIEMAND DIE HET VOOR ME KAN TEKENEN, KUNNEN JULLIE DAT DOEN?
  Wees welkom! Je bent op de juiste plek. Sven geeft er de voorkeur aan om de tatoeage zelf te ontwerpen! We hebben veel klanten die er volledig op vertrouwen dat Sven iets buitengewoons voor hen ontwerpt.


 8. MIJN VRIEND HEEFT AL EEN ONTWERP VOOR ME GEMAAKT. KUNNEN JULLIE DAT TATTOEËREN?
  Een mooi tekening maakt niet altijd een goede tatoeage. Sven doet dit dus meestal niet.


 9. IK HEB EEN MOOIE TATTOO GEZIEN OP PINTEREST EN IK WIL DEZELFDE!
  Een tatoeage moet echt van jou zijn. We hebben een 'geen kopie'-beleid. Ja, we doen fan-tatoeages, maar alleen als jouw idool akkoord gaat en toestemming geeft. Ja, universele symbolen zijn welkom. Ja, woorden zijn toegestaan, omdat ze niet als kopieën worden beschouwd. Als je niet zeker bent, kun je altijd bij ons navragen.


 10. IK HEB EEN TATTOO GEZIEN VAN EEN BEROEMDE ARTIEST, MAAR HIJ WOONT TE VER WEG, KUNNEN JULLIE HET VOOR MIJ KOPIËREN?
  Geen kopieën. Wij geloven dat kunst origineel moet zijn. Tijdens het consult kunnen we je adviseren en je helpen bij het maken van interessante, persoonlijke keuzes.


 11. IK HEB EEN IDEE, MAAR IK WIL DAT HET ERUITZIET ALS DE STIJL VAN EEN ANDERE TATTOO-ARTIEST, KUNNEN JULLIE DAT DOEN?
  We geloven dat iedereen uniek is met zijn of haar eigen stijl. Stel je voor dat je iemands handschrift kopieert. Zelfs als je het kopieert, kun je zien dat het niet hetzelfde is, je herkent het als nep. Een tatoeage is als handschrift en ons doel is ook niet om het werk van iemand anders te kopiëren. Het belangrijke van een tatoeage is dat het origineel moet zijn en jou moet definiëren.


 12. IK WIL DEZELFDE TATTOO DIE JULLIE AL VOOR IEMAND ANDERS HEBBEN GEMAAKT!
  Uit respect voor onze klanten die hun specifieke tatoeages hebben besteld, zullen we die niet reproduceren...


 13. HOEVEEL KOST EEN TATTOO?
  De kosten van een tatoeage hangen af van de grootte, complexiteit, stijl, techniek en zelfs de plaatsing ervan. Bel ons en laten we erover praten.


 14. HOEVEEL IS HET VOORSCHOT EN MOET IK HET CONTANT MEENEMEN?
  Het voorschot bedraagt 150€. We accepteren contante betalingen of betalingen met pinpas/bankkaart. Op dit moment kunnen we geen creditcards accepteren.


 15. IK WIL EEN REALISTISCHE PORTRETTATTOO, WAT MOET IK OPSTUREN?
  Voor een realistische portrettattoo werkt een scherpe en duidelijke afbeelding het beste. Eventuele kopieën die je ons stuurt, moeten van hoge kwaliteit zijn. We raden je aan om kopieën op te sturen in plaats van de originele foto's om ze te beschermen. Het is echt belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de afbeelding. Als we het hele gezicht niet kunnen zien of als de foto te vaag of overbelicht is, zal de tatoeage niet lijken op je dierbaren. We raden je ten zeerste aan om een assortiment foto's op te sturen waaruit we kunnen kiezen, zodat we je kunnen helpen de beste te selecteren voor een tatoeage-ontwerp.


 16. IK WIL EEN PORTRAITTATTOO VAN MIJN MOEDER, MAAR IK WIL DAT HET SLECHTS 3 CM IS, IS DAT MOGELIJK?
  Foto-realistische portrettatoeages moeten minstens 7 cm hoog zijn om de details te kunnen tekenen. Een grote tatoeage biedt meer mogelijkheden om details aan te brengen.


 17. IK WIL EEN TATTOO LATEN ZETTEN, MAAR IK BEN ZWANGER OF GEVENDE BORSTVOEDING. KAN IK TOCH EEN AFSPRAAK MAKEN?
  We raden het niet aan om een tatoeage te laten zetten tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Hoewel er geen specifieke onderzoeken zijn die aantonen dat het schadelijk is, is het belangrijk om het risico op infecties te vermijden en de genezing van je lichaam niet te belemmeren tijdens deze periode.


 18. IK HEB EEN TATTOO LATEN ZETTEN EN HET IS NIET WAT IK IN GEDACHTEN HAD. WAT KAN IK DOEN?
  Als je niet tevreden bent met je tatoeage, raden we je aan om contact op te nemen met de tattoostudio waar je de tatoeage hebt laten zetten. Ze kunnen je adviseren over mogelijke oplossingen, zoals het aanbrengen van een cover-up of het aanpassen van het ontwerp. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn over je zorgen, zodat de tattoo-artiest je kan helpen het gewenste resultaat te bereiken.


spinning logo