sven rayen logo

Sven Rayen

(werkt bij)

Studio Palermo

(Antwerpen, België)

vliegtuigje
geometrische kikker

Welkom op de website van tattoo-artiest en kunstenaar Sven Rayen.


Als u een afspraak wilt maken voor een tattoo-consultatie, bekijk dan de secties Afspraken en Veelgestelde vragen.

Bij Studio Palermo maken we uitsluitend gepersonaliseerde tattoo-ontwerpen. Dit betekent dat we enkel op afspraak werken.


Voor informatie over de nazorg van tattoos klik hier.


Voor zakelijke vragen, neem telefonisch contact met ons op.

Over Sven RayenSven Rayen, medeoprichter van Studio Palermo, is een tattooartiest en kunstenaar die erkend wordt voor zijn vaardigheden in tekenen en gedetailleerd schaduwwerk.


Als formeel opgeleide illustrator beheerst hij een scala aan technieken in verschillende media, zoals tekenen, olieverfschilderij en airbrush. Hij legt altijd de nadruk op lineair/atmosferisch perspectief en anatomie. Als tattooartiest heeft Sven een ware expressievorm gevonden in de mogelijkheden van de tattoomachine. Hij heeft zich gespecialiseerd in single needle, blackwork en Black&grey tattoos in fijne lijnen, zogenaamde 'micro tattoos'. Zijn tatoeages spreken mensen aan die affiniteit hebben met fantasierijke en gedetailleerde iconografie. Zijn portfolio is gevarieerd, opvallend en uniek, en toont zijn bereik, variërend van realistische portretten, vereenvoudigde geometrische dieren en anatomisch precieze figuren tot sterk gestileerde en individuele ontwerpen.


Sven tekent al sinds zijn jeugd, dus het was logisch dat hij een opleiding in de kunsten volgde. In 2002 behaalde hij zijn masterdiploma in Toegepaste Kunsten. Daarna werkte hij als grafisch kunstenaar voor verschillende merken, waaronder EASTPAK en illustreerde hij platenhoezen voor muzikanten. Sven voelde van nature een aantrekkingskracht tot tatoeëren en begon in 2009 zijn carrière bij SinSin Tattoo, waar hij de essentiële technieken van de oude stempel leerde en zijn vaardigheden voor het tatoeëren op het lichaam ontwikkelde. Hij is uitgenodigd als gastartiest bij gerenommeerde studio's zoals Sang Bleu (Londen) en Classic Ink (Dublin). In korte tijd kreeg hij veel aandacht voor zijn tattoo-portfolio en heeft hij zowel lokaal als internationaal een grote groep volgers gekregen.


Sven streeft naar vakmanschap in elk detail. Elk tatoeageontwerp wordt zorgvuldig afgemeten om op het lichaam te passen, waarbij rekening wordt gehouden met verhoudingen en compositie. Hij besteedt veel aandacht aan details en voert de tatoeages zorgvuldig uit. Zijn veelzijdige oeuvre omvat zowel klassieke als hedendaagse stijlen, wat zijn vaardigheid in verschillende visuele idiomen weerspiegelt.


Alle ontwerpen worden met liefde op maat gemaakt.


In 2015 hebben Sven en zijn goede vriendin, ontwerper Ticuta Racovita-Cordemans, Studio Palermo gelanceerd. Het is een multidisciplinaire creatieve ruimte die zich bezighoudt met opdrachtgebaseerde projecten, muziekproductie, boekuitgaven, artistieke samenwerkingen, evenementen en tentoonstellingen. Het is tevens de thuisbasis van zijn tatoeage- en illustratieatelier.

De studio hecht waarde aan transparantie, authenticiteit en het onderhouden van eerbiedwaardige relaties als kernprincipes.


In 2022 werden Ticuta en Sven benaderd door de gerenommeerde internationale uitgever Lannoo. De samenwerking had als doel om een boek te creëren dat gewijd is aan de kunst van fijne lijn tatoeages. Het resultaat van hun inspanningen werd werkelijkheid in 2023 met de langverwachte uitgave van het boek getiteld 'Micro Tattoos: the World's top Fineline Tattoo Artists.'Sven Rayen
fineline tattoo